Pastekan sini. Senang aku nak Balas Blogw

5/11/2011

A quick Update

 Hi. Salam sejahtera pada budiman dan budimanita sekalian. Setelah agak berabad blog aku ni terbiar je tak ada buat papepun. Tengok, sampai tumbuh lalang, bersemak, cakap je haiwan apa korang nak, semua tengah seronok bermastautin kat blog ni. Arghh tolong! Tolong! ghimau tangkap aku!

                            *imaginasi tak beragak.*

Hokeh ni pun adalah quick update atau dalam bahasa Melayunya, tarikh atas yang pantas (jangan tanya aku kenapa gtranslate macam tu, guna google translate maa..) sebab aku pun tak bercadang nak cakap panjang (ayat cliche yang selalu aku dengar, nak-nak time pengetua kat sekolah beri ucapan. Tak bercadang konon..) dan lepas ni mungkin aku akan post entri lebih kerap (harap-harap la dapat Streamyx) so tunggu la ye sayangs-sayangs sumer.Post ni aku akan update atau dalam erti kata tarikh atas *sigh* lagu-lagu serta cerita-cerita yang agak hampeh menarik perhatian korang sampai putus.muhaha *gelak jarjit*

Music


Ok ni antara list-list lagu yang cambes je untuk telinga korang:

Bruno Mars - The Lazy Song


Lagu ni memang best sebab liriknya yang agak catchy tambah lagi dengan video clip yang memang superb, ala-ala macam orang biasa yang cuba miming suara artis yang diorang suka sambil buat gaya-gaya yang sesuai untuk tontonan umum.*dont deny it la..tengok YT sudah. Ramai mana yang wat vid-vid yang bajet comel kan.

Movie


Kongsi; Lu Langsi Lu Mati



Filem terbitan Metrowealth Sdn Bhd Yng Mmg Kya Gla Bbs *muhaha* arahan Farid Kamil dan dibintangi oleh pelakon-pelakon yang cambes-cambes sekalian i.e Shahiezy Sam iaitu winner Bintang Paling Popular ABPBH'10 (info bagi surfer-surfer blog ni yang nerd, tak tengok dunia luar), Fizo Omar, Yana Shamudin, Bront Palarae dan ramai lagi *ofkosla ramai lagi, gilo ko nak buat filem pakai empat orang je* . Filem yang menggunakan tagline yang lazim dengan brader-brader lepak kat luar kelab sambil hisap rokok, LU LANGSI LU MATI, ni dicanang-canang sebagai bakal memintas kutipan Adnan Sempit yang satu tika pernah duduki top chart box-office Malaya. So tunggu apa lagi, cepat-cepat la terjah panggung sambil bawak pedang barang seketul sorang, mana tau dapat tiket free ke. Sawadikap!!



Okeh, tu aje buat masa ni, nanti ada masa lagi aku update lagi. Topik lain pulak. Bosan la kan stick dengan benda sama je tiap-tiap kali entri.*kalau korang tengok balik ayat kat atas, aku cakap lagu-lagu dan cerita-cerita kan? Thing is, i got lazy. Muhaha okayla la kan daripada tak ada lansung. haha Chow dulu, stay chillex n njoice.

Ciaow bella!

1 comment:

  1. aku dah tgok Kongsi
    kalau sudi bca la review yg ku buat yer

    Review Filem Kongsi

    ReplyDelete